Krachttraining voor vrouwen? Jazeker!

Krachttraining voor vrouwen, sterke spieren

Ondanks dat het aantal keer dat we sporten toeneemt, worden er nog regelmatig vraagtekens gezet bij krachttraining voor vrouwen. Dat terwijl krachttraining voor vrouwen juist hartstikke goed is! Naast dat je werkt aan sterkere spieren brengt het nog een aantal andere fijne voordelen met zich mee. Lees je mee?

Hormonen in balans
Zowel voor en tijdens je menstruatie als tijdens de overgang zijn schommelingen in je hormonen een veelvoorkomend probleem. De schommelingen kunnen onder andere zorgen voor stemmingswisselingen en opvliegers. Niet fijn natuurlijk!

Krachttraining kan daarbij helpen. Wanneer je regelmatig aan krachttraining doet verbetert dit jouw hormoonbalans. Wanneer de hormonen meer in balans zijn zullen de klachten eveneens minder worden of zelfs verdwijnen.

Lekkerder in je vel
Lekker in je vel zitten heeft niet alleen te maken met je mentale gezondheid. Wel heeft sporten en daarmee ook krachttraining een positieve invloed op je mentale gezondheid. Tijdens de krachttraining maakt je lichaam namelijk het geluk hormoon aan. Dit zorgt ervoor dat jij je gelukkiger voelt en daarmee lekkerder in je vel zit.

Daarnaast heeft krachttraining een positieve invloed op je lichaamshouding. Sterkere spieren in je rug helpen bijvoorbeeld bij het recht houden van je rug. Je zult dan ook meer rechtop gaan staan. Naast dat je hierdoor minder snel last krijgt van je rug, krijg je ook een meer zelfverzekerde houding.

Aan die zelfverzekerde houding kun je ook een sterker gevoel toe voegen. Van krachttraining word je sterker, waardoor jij je ook daadwerkelijk sterker zult voelen!

Een strak lijf
Krachttraining is perfect om je lichaam mee in vorm te krijgen. Doordat je spieren sterker en groter worden, krijgt je lichaam meet definitie. Daarnaast zorgt krachttraining voor grotere en sterkere spieren, die meer energie verbruiken. Naast dat je een hogere verbranding hebt tijdens het sporten wordt ook in rust de verbranding hoger.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.