Wimpergroei

Lange wimpers is iets wat veel vrouwen willen hebben. Tegenwoordig zijn wimper extensions dan ook in overvloed te spotten in het straatbeeld. Maar natuurlijk langere wimpers krijgen? Is dat mogelijk?

Zolang duurt het…
Handig om te weten is dat elke wimper een maximale lengte heeft. Is deze lengte bereikt, dan valt de wimper uit en groeit er een nieuwe. Dit groei- en vernieuwingsproces kan tussen de één tot zes maanden duren. Per persoon verschilt het hoe lang je wimpers maximaal kunnen worden.

Stimuleer de groei
Aangezien de groei en lengte van je wimpers in je DNA wordt bepaald is het lastig om je wimpergroei te stimuleren. Wat je wel kunt doen is je voedingspatroon aanpassen. Echter betekent dit natuurlijk niet dat je wimpers ineens langer worden. Wel kun je hiermee het afbreken van wimpers tegen gaan wat helpt om vollere wimpers te krijgen.

  • Hydratatie; Om te voorkomen dat je wimpers afbreken kun je gebruik maken van een wimperserum. Zo’n serum zorgt ervoor dat je wimpers gehydrateerd blijven en minder snel breken. Let er wel op dat er glycerine en hyalonzuur in het serum zijn verwerkt. Deze ingrediënten nemen namelijk water op wat ervoor zorgt dat de hydratatie optimaal is.
  • Mascara; Wil je jouw wimpers op laten vallen? Zorg dan dat je kiest voor de juiste mascara. Kies bijvoorbeeld voor een mascara die extra volume geeft, bijvoorbeeld door arganolie.
  • Biotine; Biotine is ook wel vitamine B8. Het is een in wateroplosbare vitamine die een grote invloed heeft op de groei van ons haar. Biotine vind je onder andere in noten, zaden, eigeel, lever, avocado’s en zoete aardappel.
  • Vitamine B5 en B6; Beide vitamines zijn ontzettend belangrijk voor het voeden van het haarzakje. Vitamine B5 vind je in zonnebloempitten, sommige paddenstoelen, pinda’s, kip, varkensvlees en zalm. B6 zit onder andere in sojabonen, eieren, volkoren granen, varken en gevogelte.
  • Vergeet B12 niet! Naast vitamine B5 en B6 heeft ook vitamine B12 invloed op de groei van je haar. Het nadeel van deze vitamine is dat het voornamelijk voorkomt in dierlijke producten als vlees, vis en ei. Ben je vegetarisch of vegan, dan kan het een aanrader zijn om een aanvullend supplement te nemen.

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!

Bron: Women’s Health