3x Gezonde stamppot
Wanneer het buiten koud is, is het tijd voor een echte Hollandse stamppot! Stamppot wordt vaak als een zware maaltijd gezien, maar het kan ook anders. Daarom delen we vandaag 3 lekkere, gezonde stamppot gerechten met jullie!
Wortel met spinazie
Je hebt nodig (± 4 personen):
- 500 gram aardappelen
- 300 gram wortelen
- 200 gram verse spinazie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml magere melk
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
Schil de aardappelen en wortels en snijd ze in stukjes. Kook de aardappelen en wortels in een pan met water tot ze zacht zijn. Snipper een ui en snijd de knoflook fijn. Fruit de ui en de knoflook in een andere pan. Voeg vervolgens de spinazie toe aan de pan met ui en knoflook.
Stamp de aardappelen en wortels fijn met behulp van een aardappelstamper. Voeg de melk toe en roer het geheel door elkaar. Voeg vervolgens het spinazie mengsel toe aan de aardappel-wortelpuree.
Breng de stamppot eventueel op smaak met wat peper en zout.
Zoete aardappel-boerenkool
Je hebt nodig (± 4 personen):
- 500 gram zoete aardappelen
- 300 gram boerenkool
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml groentebouillon
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes. Verwijder de harde stelen van de boerenkool en snijd de bladeren in reepjes.
Kook de zoete aardappel en de boerenkool in één pan tot ze gaar zijn. Snipper in de tussentijd de rode ui en de knoflook. Doe de olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook.
Voeg vervolgens de gekookte zoete aardappel en de boerenkool toe aan het ui mengsel. Voeg ook de groentebouillon toe. Laat het geheel even sudderen en stamp vervolgens met behulp van een aardappelstamper. Breng de stamppot eventueel op smaak met wat peper en zout.
Rode bieten-geitenkaas
Dit heb je nodig (±4 personen):
- 500 gram aardappelen
- 300 gram rode bieten (voorgekookt)
- 100 gram geitenkaas
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 ml magere melk
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes. Snijd ook de rode bieten in blokjes. Doe de aardappelen en rode bieten samen in een pan met water en kook ze tot ze gaar zijn.
Snipper de ui en de knoflook en fruit deze in een andere pan. Voeg alles samen en stamp alles fijn. Voeg vervolgens de melk toe en roer het geheel goed door.
Verkruimel de geitenkaas en voeg deze toe aan de stamppot. Roer de geitenkaas door de stamppot heen. Breng de stamppot eventueel op smaak met wat peper en zout.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.