Maak jij een eetplanning voor een week?

Weekmenu 2 Fit & Fun challenge

Waarom zou je een eetplanning maken? Waar moet je rekening mee houden bij het maken van een eetplanning? Het maken van een wekelijkse eetplanning is om allerlei redenen ideaal. Je zult minder spontaan kunnen gaan koken maar verder zitten er vooral veel voordelen aan het maken van een eetplanning. Ook houd je geen restjes over, want als je bij het ene recept ziet dat je iets over zult houden, bijvoorbeeld een halve prei, dan kun je voor de volgende dag ook een maaltijd met prei plannen. En heb je bijvoorbeeld groenten over, maak daar een lekkere verse soep van! Heb je direct weer die extra groenten te pakken!

Week 2

Maandag
Ontbijt

Lunch

  • Carpaccio sandwich van 2 sneetjes volkoren zuurdesembrood
  • Schaaltje rauwkost 2 mandarijnen
  • Beker halfvolle melk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water 1 peer
  • 1 volkoren knäckebröd met notenpasta
  • Worteltjes

Dinsdag
Ontbijt

  • 1 schaaltje volle yoghurt met 3 eetlepels granola en 1 appel
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Salade van gemengde sla, 1/2 avocado, 75 g gerookte kipfilet en 75 g gegrilde paprika (eventueel uit pot). (rest van sla, avocado en paprika wordt morgen bij de lunch gebruikt)
  • 2 mandarijnen
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Blokje (extra) pure chocolade (25 gram)
  • 1 kleine banaan
  • Handje gemengde noten
  • 1 snee volkoren knäckebröd besmeerd met zachte geitenkaas

Woensdag
Ontbijt

  • 1 snee (zuurdesem) volkorenbrood met roomboter en rauwe ham
  • 1 gekookt ei
  • 1 kiwi
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • sneetjes (zuurdesem) volkorenbrood besmeerd met fijngeprakte avocado, belegd met gegrilde paprika en sla
  • 1 sinaasappel
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 schaaltje volle yoghurt met blauwe bessen (kan uit diepvries)
  • Cherrytomaatjes
  • Handje gemengde noten

Donderdag
Ontbijt

  • Fruitsalade van 1 kiwi en 1 mandarijn bestrooid met 1 eetlepel gehakte hazelnoten
  • 1 snee volkoren brood met amandelpasta of pindakaas
  • Kop thee of koffie

Lunch

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 volkoren mueslibol, besmeerd met boter
  • Schaaltje yoghurt met 4 gedroogde abrikozen in stukjes erdoor
  • 1 sinaasappel

Vrijdag
Ontbijt

Lunch

Avondmaaltijd

  • Kip sweet & sour
  • Gestoofde worteltjes (200 gram)
  • Flinke opscheplepel zilvervliesrijst
  • Glas water

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • 1 snee volkoren knäckebröd met pindakaas Rauwkostknabbels met wat hummus
  • 1 peer
  • Eventueel 1 glas witte of rode wijn

Zaterdag
Ontbijt

  • Havermoutpap van 200 ml halfvolle melk met 6 eetlepels havermout, kaneel en een handje blauwe bessen (uit de diepvries)
  • Kop thee of koffie

Lunch

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Blokje (extra) pure chocolade (25 gram)
  • Handje noten
  • 1 peer
  • Rauwkostknabbels met 2 eetlepels hummus

Zondag
Ontbijt

  • 1 snee mueslibrood met roomboter
  • 1 gekookt ei
  • Halve grapefruit
  • Kop thee of koffie

Lunch

  • Volkoren pistolet met pesto, plakjes tomaat en ½ bol mozzarella
  • 1 schaaltje komkommersalade
  • Glas (boeren)karnemelk

Avondmaaltijd

Tussendoor

  • Thee, koffie en water
  • Plak bananenbrood
  • 1 schaaltje yoghurt met 1 eetlepel gehakte nootjes en 1 mandarijn
  • Rauwkostknabbels
  • Eventueel 1 glas witte of rode wijn

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.