Eet jij een aardbei met kroontje en al op? Hartstikke gezond!
Ondanks dat ze niet op #1 staan, staan deze vrucht wel in de top 10 met van meest gegeten fruitsoorten in Nederland. De aardbei! Een rode, zoete en zomerse vrucht die rijk is aan vitaminen. Maar niet alleen de aardbei zelf is gezond. Ook het kroontje bevat de nodige vitaminen. Dus snij je deze er normaal gesproken netjes af voor je de aardbei eet, dan is het misschien tijd voor verandering.
Het kroontje
Nou zullen veel mensen niet direct enthousiast zijn over het eten van het kroontje van een aardbei. De blaadjes met het steeltje wordt vaak verwijderd, terwijl het eten ervan verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Qua smaak schijnt het kroontje wat bitter te zijn en in de buurt te komen van spinazie. Het eten van het kroontje van de aardbei is goed voor je maag en darmen. Ze bevatten vitaminen en zouden helpen tegen artritis.
Lijkt het je toch echt niks om het kroontje zo op te eten, bijvoorbeeld door te structuur? In dat geval kun je ze er ook aan laten zitten wanneer je bijvoorbeeld een smoothie met aardbei erin maakt. Zo merk je niks van het kroontje, maar profiteer je toch van de gezondheidsvoordelen die het met zich meebrengt!
Gezondheidsvoordelen aardbeien
Laat je dat kroontje toch liever links liggen… De aardbeien zelf zijn ook al gezond natuurlijk. Aardbeien bevatten namelijk veel vitamine C en foliumzuur. Daarnaast bevatten ze weinig koolhydraten en calorieën. Heb je diabetes? Ook dan passen aardbeien in een gezond voedingspatroon. Sterker nog… Het eten van aardbeien verkleint net als andere fruitsoorten de kans op diabetes type 2.
Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.
Bron: GezondNu