Interview Alex van Kesteren

Interview Alex van Kesteren

Eind 2015 neemt de Jeannette van der Loo, toenmalig eigenaresse van Curves Waddinxveen, een zware beslissing: ze zet haar club te koop. Een beslissing die zij neemt in het belang van haar club: “Ik heb deze beslissing genomen omdat Curves Waddinxveen een eigenaar nodig heeft die zich volledig op de club kan concentreren. Iets wat voor mij steeds moeilijker is omdat ik ook aandacht voor mijn andere Curves club in Alphen aan den Rijn nodig heb en ik daarnaast ook een praktijk heb als Voedingscoach /Hormoonfactor Trainer. Helaas kan ik niet overal zijn en ben ik gedwongen keuzes te maken.” Wij gingen samen met Jeannette op zoek naar een nieuwe eigenaar en gelukkig was deze al snel gevonden! In Alex van Kesteren vonden wij de geschikte nieuwe eigenaar van Curves Waddinxveen. Wij spreken met Alex over zijn overname:

Welkom bij Curves en gefeliciteerd met je nieuwe club! Laten we beginnen bij het begin; hoe ben jij bij Curves terecht gekomen?
Ik speelde al jaren met het idee om een eigen onderneming te beginnen, in de retail. Toen tipte een vriendin van ons, die bij Curves Waddinxveen werkte, dat de vestiging te koop stond. ‘Is een fitnessclub niet iets voor jou?’ Ik moest in eerste instantie lachen, maar ben wel meer gaan lezen over Curves. Al snel kwam ik erachter dat het een uniek concept is. Ik sprak met directeur Frank Polman van Curves Holland en werd zo mogelijk nog enthousiaster. Toen was 1 en 1 snel 2. Binnen een maand had ik een franchisecontract, een financiering én een prachtige locatie. Binnen tien dagen hebben we het huurpand opgeknapt – samen met mijn twee werknemers en vrienden en familieleden – en we zijn 23 juni open gegaan. En die vriendin? Die werkt nu voor mij.

Je komt zelf uit een totaal andere branche. Waarom heb je voor Curves gekozen?
Ik geloof in het concept van Curves. Mensen zijn steeds meer bezig met gezond leven. Ik wil daarin graag een rol spelen. Het is bovendien een goede franchiseformule, waarbij je als ondernemer ook de kans krijgt om écht te ondernemen.

Als Curves club eigenaar maak je onderdeel uit van een ‘hard franchise’. Waarom wilde jij je aansluiten bij een franchise formule?
Als beginnend ondernemer maak je vaak fouten. Door aan de slag te gaan als franchiser, hoef je een deel van die fouten niet meer zelf te maken. Er is zoveel expertise en ervaring binnen Curves Holland, daar doe ik mijn voordeel mee. Ik was even bang dat zo’n franchiseformule zou voelen als een ‘Curveslijf’, maar dat valt in de praktijk hartstikke mee. Natuurlijk zijn er regels waaraan je je moet houden, maar daar kan ik me goed in vinden.

Curves is een centrum speciaal ontwikkeld voor vrouwen en kent niet veel mannelijke franchisees. Hoe is het om als man in een vrouwen club te werken?
Ik dacht in eerste instantie dat ik als man geen Curves vestiging zou mogen draaien. Curves is immers alleen voor vrouwen. Maar er zijn meer mannelijke franchisees. Ik heb mij enkele weken geleden voorgesteld aan de sporters bij Curves en ze reageerden meteen enthousiast. Voor hen is het geen enkel probleem dat ik een man ben. En ikzelf? Ik vind het prachtig om met zoveel betrokken, sportieve dames te mogen werken.

Je hebt de club overgenomen van Jeannette, zij is nog eigenaresse van Alphen aan de Rijn. Hoe is die overname verlopen?
Die is goed verlopen. Ik heb van Jeannette niet alleen het klantenbestand overgenomen, maar ook het grootste deel van de inventaris. En nu worden we collega’s.

Met het overnemen van Curves Waddinxveen ben je ook direct gaan verhuizen. Kan je uitleggen waarom?
We zaten op een behoorlijk vervallen bedrijfsterrein, aan de rand van Waddinxveen. Dames voelden zich daar niet altijd veilig en moesten ook nog eens een hele hoge, steile trap op. Toen Jeannette de club te koop zette, stelde ze meteen als eis dat Curves Waddinxveen ook moest verhuizen. Een nieuwe locatie was gelukkig snel gevonden, in het centrum van Waddinxveen.

En tot slot, wat zijn je plannen? Heb je een specifiek doel voor ogen en hoe denk je die te gaan bereiken?
Het aantal leden moet de komende periode minimaal verdubbelen. Dat wil ik bereiken door nog meer te sturen op service en klantgerichtheid. Verder willen we de naamsbekendheid vergroten en nog meer mensen enthousiast maken. Waddinxveen kleurt – als het aan mij, mijn vrouw en werknemers ligt – helemaal paars!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *