Het belang van het trainen van grote spiergroepen

Na werk nog een workout? | Grote spiergroepen

Steeds meer vrouwen realiseren zich dat krachttraining niet alleen leidt tot een sterker lichaam, maar ook bijdraagt aan een betere gezondheid, verbeterde houding, en verhoogde vetverbranding. Een onmisbaar onderdeel van een goed krachttrainingsprogramma is het trainen van de grote spiergroepen. Precies dat waar we bij Curves goed in zijn!

De grote spiergroepen
De grote spiergroepen zijn de spieren die de meeste kracht en energie verbruiken, zoals de benen (quadriceps, hamstrings en bilspieren), de rug (latissimus dorsi en trapezius), en de borstspieren (pectoralis major). Het trainen van deze spieren heeft verschillende voordelen. Het stimuleert de spiergroei, wat zorgt voor meer spiermassa. Meer spiermassa zorgt ervoor dat het lichaam zelfs in rust meer calorieën verbrandt, wat een positieve invloed heeft op het behouden of verliezen van vetmassa.

Daarnaast helpt krachttraining bij het verbeteren van je conditie. Sterkere spieren maken dagelijkse activiteiten, zoals traplopen en het tillen van boodschappen, gemakkelijker. Dit verhoogt de kwaliteit van leven en vermindert de kans op blessures, vooral naarmate we ouder worden.

Een ander groot voordeel van het trainen van grote spiergroepen is de invloed die het heeft op onze hormonen. Wanneer de grote spiergroepen worden aangesproken, verhoogt het lichaam de productie van groeihormonen en testosteron, hormonen die essentieel zijn voor spierherstel en groei. Hoewel vrouwen van nature minder testosteron hebben dan mannen, kunnen zij toch aanzienlijk sterker worden door regelmatig de grote spiergroepen te trainen.

Starten met krachttraining
Voor vrouwen die willen beginnen met krachttraining, is het belangrijk om te focussen op samengestelde oefeningen zoals squats, leg press, chest press. Deze oefeningen spreken meerdere spiergroepen tegelijk aan en zorgen voor een efficiënte en effectieve workout. Het trainen van de grote spiergroepen vraagt veel energie van ons lichaam, maar de fysieke en mentale voordelen die het met zich meebrengt zijn het meer dan waard.

Krachttraining voor vrouwen is niet alleen goed voor het figuur, maar draagt ook bij aan een sterker, fitter en gezonder lichaam. Benieuwd hoe we dit bij Curves aanpakken? Bekijk waar de voor jou dichtstbijzijnde Curves Club zich bevindt en informeer voor meer informatie!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.