4x Trainen met een elastiek

Trainen met elastiek

Een elastiek kan een handig hulpmiddel zijn wanneer je thuis aan de slag wil met krachttraining. Thuis beschikken (de meeste van ons in ieder geval) niet over de apparaten die je in het Curves Circuit vindt. En met losse gewichtjes train je lang niet alle spiergroepen. Een elastiek om mee te trainen, ook wel een resistance band, biedt een veelzijdige oplossing!

1. Roeien
Ga op de grond zitten. Strek je benen en doe het midden van de band achter je voeten langs. Let erop dat je evenveel elastiek aan beide kanten overhoudt. Strek vervolgens je armen en houd je rug recht. Trek de band naar je toe. Beweeg hierbij de ellebogen langs je zij en trek je schouderbladen naar elkaar toe. Herhaal dit 10 tot 12 keer.

2. Schuine lunge met arm stretch
Houd het uiteinde van het elastiek in een hand. Stap met de voet aan dezelfde kant op het andere uiteinde. Kruis het andere been achter het been langs dat op het elastiek staat. Zak in een lage, schuine lunge. Til vervolgens je elleboog van de arm waarmee je het elastiek vast hebt diagonaal omhoog. Breng zonder de bovenarm te bewegen je vuist omhoog tot je arm gestrekt is. Houd deze houding vast en breng vervolgens je vuist weer rustig naar beneden. Herhaal dit 10 tot 12 keer per arm.

3. Horizontale kikkersprong
Ga op je rug liggen en buig je knieën 90 graden. Wikkel de band om je voeten. Kruis het elastiek voor je lang zodat er een X ontstaat. Houd de uiteindes net boven je heup vast. Span je core spieren aan, strek je benen langzaam uit en houd dit even vast. Keer terug naar de beginpositie en herhaal deze beweging 10 tot 12 keer.

4. Verzwaarde push-up
Deze oefening gaat een stapje verder. Heb je de ‘normale’ push-up nog niet onder de knie, dan is deze oefening nog niet aan te raden.

Heb jij de normale push-up helemaal door en ben jij toe aan net wat meer uitdaging? Neem dan het elastiek, begin in de push-up houding met gestrekte benen en je handen op schouderbreedte. Doe de band over je rug – te hoogte van je schouderbladen – en leg de uiteindes onder je handen. Zorg ervoor dat het elastiek in de beginpositie al wat gespannen is. Laat je lichaam zakken zoals bij een normale push-up en kom weer omhoog. Let op, deze oefening is zwaar. Lukt het om dit 10 tot 12 keer te doen, dan is dat onwijs goed!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, interessante tips tijdens deze periode en leuke home workouts? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Womens Health