De voordelen van squats!

Voordelen Squats

Het is misschien niet je meest favoriete oefening, maar de squat biedt wél veel voordelen! De beweging is best complex, maar als je hem door hebt merk je al snel dat deze oefening goed is voor je hele lichaam. Even de voordelen van squats op een rij:

Verbeter de sterkte van je core
Squats zijn dé manier om een sterkere core te creëren. Door de oefening regelmatig uit te voeren krijg je bovendien een betere balans. Twee dingen die je zeker zult gaan merken in het dagelijks leven! Lopen, fietsen, tillen; stuk voor stuk activiteiten waarbij een sterke core van groot belang is. Bovendien verkleint een sterke core de kans op lage rugklachten.

Blijf flexibel
Naarmate je ouder wordt, wordt je lichaam minder flexibel. Ook kantoorwerk kan ervoor zorgen dat je flexibiliteit afneemt. Squats zorgen ervoor dat je soepel blijft in je heupen, knieën en enkels. Let er wel op dat je de oefening op de juiste manier uitvoert, anders vergroot je juist de kans op blessures en bereik je het tegenovergestelde resultaat.

Squats kunnen altijd en overal

Last but not least: squatten kan altijd en overal. Bovendien kun je eindeloos variëren met deze oefening. In plaats van de normale squat kun je ook eens kiezen voor de jump-squat. Daarnaast kun je de oefening zwaarder maken met gewichtjes. Heb je deze niet bij de hand? Gebruik twee flesjes water en you’re ready to go!

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!