Mooie club achter de duinen!

Curves Scheveningen

Het is alweer 5 jaar geleden dat Curves Scheveningen haar deuren opende. En wat is nou een leukere reden om weer even contact op te nemen met eigenaresse Heleen Kieboom? Samen met Heleen blikken wij terug op de afgelopen 5 jaar:

“Allereerst van harte gefeliciteerd met jouw 5 jarig jubileum! Hoe voel je je bij deze mijlpaal?”
“Trots! Ik vind het bijzonder om terug kijken op wat ik de afgelopen 5 jaar heb volbracht. Het was wel intens hoor; er gaat heel veel tijd en energie in zitten.” Dat kan ik mij goed voorstellen. Een succesvolle club draaien vraagt natuurlijk je volle aandacht. “Als je terug kijkt op de afgelopen 5 jaar: wat heeft de club je gebracht?” “Even denken hoor… Een heleboel. Allereerst natuurlijk de ervaring in het zelfstandig ondernemen. Voor Curves ben ik altijd in loondienst geweest. Dan waren er wel eens beslissingen die de leidinggevende nam waar je dan dwars over kon zijn. Grappig om te beseffen hoe het is om aan de andere kant te staan en hoe je hier nu tegenaan kijkt.” Curves is een centrum speciaal ontwikkeld voor vrouwen. Hierdoor ontstaat er in vrijwel iedere club een bijzondere band tussen de leden onderling en de club. Een Curves Community wordt dat ook wel genoemd. Ook Heleen kan dat beamen: “Door de club heb ik een groot netwerk en veel sociale contacten gekregen. Dat vind ik erg leuk. Dan loop je op straat en zijn er ineens een stuk meer mensen die je kennen en groeten. Hetzelfde hoor ik trouwens ook van mijn leden, dat is fijn om te horen en te zien. Door lid te zijn bij Curves is ook hun sociale netwerk een stuk groter geworden.”

Heleen Curves Scheveningen

Wanneer ik vraag aan Heleen of zij een bijzondere herinnering of gebeurtenis kan bedenken die haar is bijgebleven van de afgelopen 5 jaar blijft het even stil aan de andere kant van de telefoon. “Ik ben een heel nuchter persoon, dus ik vind dit best een lastige vraag. Ik kan zo snel niet een specifiek moment herinneren die mij altijd zal bijblijven. In het algemeen vind ik het heel bijzonder om de gezelligheid in de club te zien, te voelen hoeveel energie het mij geeft en het contact met de leden. Overigens ook het contact met andere Curves clubs vind ik persoonlijk heel fijn en belangrijk. Zij begrijpen precies wat je doormaakt en ik heb al veel steun aan de andere franchisers gehad.“ Ik probeer het geheugen van Heleen op te frissen. Veel van de eigenaren benoemen namelijk de opening als één van de meest bijzondere momenten van hun club. Buiten het feit dat het een hele drukke periode is, is het natuurlijk ook enorm spannend. Een moment waar de eigenaar weken, zelfs maanden naartoe leeft. Het valt mij op dat zij de opening niet benoemt. Dat moet haar bijgebleven zijn. “Oh ja de opening was zeker heel speciaal. Ik sta helemaal niet graag in het middelpunt van de aandacht, maar met zo’n opening kan je er natuurlijk niet omheen. Het was heel bijzonder om te zien dat mensen echt speciaal voor jou komen om je te feliciteren en te zien wat je bereikt hebt. Ik ben geen type die graag opschept en te koop loop met mijn club, maar dat zal ik inderdaad niet snel vergeten.”

Dat Heleen bescheiden is, is mij wel duidelijk. Maar ook zij kan haar trots voor haar club niet verbergen. Wij van Curves Holland zijn ook trots op haar. Op naar de volgende 5 natuurlijk. “Heb je een doel voor de komende 5 jaar?”
“Ik wil groeien! En hoop dat het met de dag makkelijker gaat. De afgelopen 5 jaar was intensief. Ik probeer nu voor mezelf er meer van te gaan genieten. Ik heb toch wel wat neergezet en het loopt, maar het genieten sla je nog wel eens over. Het valt en staat natuurlijk met goed personeel. We zijn bezig met kleine stapjes en aanpassingen die ons verder helpen. Ik heb nu het gevoel dat ik echt een goed en betrouwbaar team heb. Ze kennen hun vak en we werken heel goed samen. Ja, ik ben heel tevreden met Karin, Naomi en Rianne. Ik heb veel geleerd de afgelopen jaren, dus qua organisatie gaat het me steeds makkelijker af. Hopelijk laat dat zich ook snel zien in het aantal leden.” Iedere zelfstandig ondernemer zal het eens zijn met Heleen dat het niet altijd even gemakkelijk is om afstand te nemen van je werk en dingen uit handen te geven. Ieder doet dat op zijn eigen manier. Gelukkig heeft Heleen een partner die ook zelfstandig ondernemer is waar zij lief en leed mee kan delen. Een fantastische man, zoals ze hem zelf noemt. “Thuis proberen we niet te veel over werk te praten. Maar hij staat dubbel en dwars achter me. Natuurlijk delen we leuke momenten van het werk en kunnen we even stoom bij elkaar afblazen. Maar na een lange werkdag ben je blij als je het even niet over werk kunt hebben. Ik probeer zoveel mogelijk van alles te genieten. ‘Geniet van elke dag!’ Dat had ik me voorgenomen toen mijn zoon 16 jaar geleden werd geboren en nu mijn club 5 jaar bestaat ben ik mij er ook bewust van geworden dat ik dat ook voor mijn werk moet doen. Laat je niet rijden door de roller coaster, neem ook eens een stapje terug en geniet.”

“Over genieten gesproken; hoe ga je het vieren?
“Maandag 6 juni zijn we de hele dag open voor een hapje en een drankje voor iedereen die langs wil komen. Daarnaast is er de hele maand juni een actie; nieuwe leden lid kunnen worden voor 5 euro vanwege het 5 jarig bestaan. Ik probeer er veel aandacht aan te geven op Facebook en verspreid flyers, dus ik hoop dat ik het ook mag vieren met een hoop nieuwe leden! En thuis? Ik ga met mijn gezin nog wel even lekker uit eten, maar niks bijzonders.” Daar is de bescheiden Heleen weer denk ik bij mijzelf. Tot ik de vraag stel of zij nog iets wil delen met de lezers: “We zijn de mooiste en gezelligste club achter de Duinen!”

Curves Scheveningen

Meer interessante tips en weetjes over gezondheid, sporten en voeding? Like de Curves Holland Facebook pagina!