Krachttraining tegen overgangsklachten

Cardio- en krachttraining

Uit onderzoek is gebleken dat tijdens de overgang ons metabolisme niet vertraagd. Pas na de 60 begint het metabolisme minder snel te werken. Echter neemt het ook dan maar af met 0,7 procent per jaar. Heel weinig dus! Maar hoe zit het dan precies met de veranderingen in ons lichaam wanneer de overgang begint? En wat kun je doen tegen de klachten die daarbij komen kijken?

Krachttraining is de oplossing!
We roepen het al langer bij Curves… Krachttraining is geweldig! Niet alleen draagt het bij aan het versterken van je spieren. Ook heeft het een positieve invloed wanneer het gaat om overgangsklachten.

Door driemaal per week aan krachttraining te doen compenseer je namelijk het spierverlies. Ook houd je de botten sterk. Tijdens de overgang vindt er namelijk een verlaging van het hormoon oestrogeen plaats in het lichaam.

Deze verlaging draagt bij aan de botdichtheid. Ook is dit een van de redenen waarom spierverlies een probleem wordt voor vrouwen wanneer we een dagje ouder worden.

Wanneer je aan krachttraining doet, verhoog je de spiermassa. Ook verlaag je het lichaamsvet. Meer spiermassa zorgt ervoor dat het metabolisme verhoogt.

De voordelen op een rij
Door aan krachttraining te doen… Of eigenlijk; door driemaal per week te komen sporten bij Curves en in het Curves circuit een combinatie van kracht- en cardiotraining te doen, werk je aan een fit en sterk lichaam.

Dit heeft als voordeel dat:

  • Je spier- en botmassa behoudt;
  • Het risico op hart- en vaatziekten verlaagt;
  • De ernst van opvliegers vermindert;
  • Je minder kans hebt op een depressie;
  • Je minder prikkelbaar en vermoeid bent;
  • Je een betere nachtrust hebt.

Voeding en overgangsklachten
Ook met behulp van de juiste voeding kun je invloed uitoefenen op overgangsklachten. Sommige voedingsmiddelen kun je bijvoorbeeld beter vermijden, terwijl je andere juist beter wat vaker op het menu kan zetten. Benieuwd hoe dat precies zit? Je leest het in de blog ‘5x voeding tegen overgangsklachten’.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en interessante tips? Like de Curves Holland Facebook pagina.

Bron: Jan Magazine