Curves Elst is verhuisd! Eigenaresse Heidi vertelt waarom

Curves Elst is verhuisd

Eigenaresse Heidi Peeters van Curves Elst is afgelopen week voor de tweede keer in 3 jaar tijd verhuisd. Dat lijkt veel, maar ze had er een goede reden voor. Ze vertelt ons waarom en wat haar ambities nog zijn nu ze met haar club eindelijk op de goede plek zit.

Een tijdelijke oplossing
“Drie jaar geleden verhuisde ik naar een tijdelijk pand aan het Europaplein in Elst. Het pand waar ik ooit in begon was alles behalve praktisch; het was een oud gebouw, de schimmel kwam door de muren en er was geen goede klimaatbeheersing. Het werd al snel duidelijk dat we daar weg moesten, maar konden zo snel ook niet de perfecte oplossing vinden. Om daar toch weg te kunnen en Curves Elst de kans te geven verder te kunnen groeien, ging ik daarom voor een tijdelijke oplossing. Ik betrok het pand aan het Europaplein, dat in alle opzichten beter was dan het oude: veel parkeergelegenheid, lagere huur en eindelijk klimaatbeheersing.

Eerst groeien, dan verhuizen
Met een huurcontract van maximaal 2 jaar was het plan om te kijken of ik de club kon laten groeien. Als dat het geval was, kon ik van daaruit kijken naar een nieuwe locatie. Gelukkig kwam toen ook het service programma Empowering Excellence van Curves beschikbaar en was ik de eerste franchisenemer in Nederland die aan de slag mocht met het nieuwe programma. Dankzij dit mooie service systeem zag ik een stijgende lijn in mijn ledenaantal waar ik alleen maar van had durven dromen. Het verhuizen kon en moest dan ook gaan gebeuren, maar ondanks ik regelmatig op onderzoek uit ging, wilde het vinden van de geschikte locatie voor Curves Elst maar niet lukken en het einde van het huurcontract kwam langzaam in zicht. Het was dan ook een grote opluchting dat wij het contract van het pand aan het Europaplein toch nog met een jaartje konden verlengen.

Via ons eigen netwerk kwamen wij afgelopen jaar in contact met de eigenaar van een geweldig leegstaand pand midden in het centrum van Elst en konden wij de knoop eindelijk doorhakken. Ik heb nu een mooie grote en praktische ruimte van 210 m2.

FranchiseHierdoor kan ik de toestellen weer mooi in een cirkel zetten en hebben wij meer ruimte voor al onze leden. In het pand aan het Europaplein werd het simpelweg te krap en kregen sommige leden tijdens de drukke momenten er zelfs een benauwd gevoel van. Ook voor ons werd het daardoor onoverzichtelijk. Daar hoef ik mij nu gelukkig geen zorgen meer over te maken. Die ervaring heb ik meegenomen naar het nieuwe pand zodat ik een effectieve en overzichtelijke routing voor de leden kon neerzetten. In één route kunnen de leden nadat ze de kleedkamer uitkomen meteen hun tas wegzetten in de kast, inscannen en dan op één plek het circuit in zonder dat iedereen door elkaar heen loopt. Dit is niet alleen fijn voor de leden, maar ook voor ons. Het overzicht geeft ons meer rust en daardoor kunnen wij de leden weer beter begeleiden.

 Weerstand
Het nieuwe pand aan de Dillenburg ligt op nog geen 400 meter afstand van de vorige locatie, dus dat veroorzaakt geen weerstand. Maar bij verandering kan je nooit om weerstand heen. De één vindt het fantastisch en de ander heeft wat meer tijd nodig om te wennen. Als er al mensen zijn die klagen, dan gaat het meestal om smaakkwesties: het licht is te fel of de vloer is niet mooi. Dat hoort er nou eenmaal bij. Gelukkig vinden de meeste leden het nieuwe pand geweldig. Ze waren het er dan ook niet mee eens dat ik geen feestelijke heropening heb georganiseerd. Ik heb tegen ze gezegd dat ik echt niet wist waar ik de tijd vandaan moest halen om dat te doen en ze vrij waren om het zelf te regelen. Dat hoefde ik geen twee keer te zeggen. Aanstaande maandag hebben ze van alles gepland samen met mijn personeel. Ik heb geen idee wat er staat te gebeuren, maar ik vind het geweldig dat ze zich zo verbonden voelen met de club en er samen een feestje van willen maken om de verhuizing te vieren.

Focus
Ik hoop dat we met het nieuwe pand nog een klein beetje kunnen groeien en nog meer vrouwen mogen gaan begeleiden naar een gezondere levensstijl. Niet te veel hoor; ik hoef er geen honderden leden bij. De persoonlijke begeleiding en service vind ik het belangrijkste en hoe groter je wordt, hoe moeilijker dat is. Daarom ben ik ook zo’n grote fan van het Empowering Excellence programma van Curves Franchise. De tools uit dat programma blijf ik gebruiken en ik probeer altijd te verbeteren waar het kan, hoe klein dat ook mag zijn. De echte focus ligt op mijn huidige leden tevreden houden. Zorg eerst maar dat het in de club goed is, dan komt het buiten de club ook goed!”

Wil jij net als Heidi jouw ondernemerschap en creativiteit tot uiting brengen in jouw eigen Curves Club? Kijk dan op www.curves.nl/franchise/ voor meer informatie.

Ronde Cirkel

Ruimte, frisse look

 

 

 

 

 

 

 

Een mooie ronde cirkel in het nieuwe pand                  Alle ruimte en een frisse look

1 antwoord
  1. Lidy Harmsen
    Lidy Harmsen zegt:

    Ik ben trots op jou zoals jij je helemaal inzet voor jou club en hoe je ons met vele liefde beleid. Ik sport met plezier bij Curves

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *