Curves Nieuwsbrief

Meer dan 14.000 inschrijvers!

Schrijf je nu in!

Club locator

Vind een club bij jou in de buurt

Misschien heb je het weleens gehoord: ijskoud water zou ervoor zorgen dat je lichaam meer calorieën verbrandt.

Klinkt best logisch, want je lichaam moet aan de slag om het water op lichaamstemperatuur te krijgen. Maar of je er ook daadwerkelijk van afvalt? Wij zochten het voor je uit!

Het verhaal lijkt voort te komen uit een onderzoek dat in 2013 plaatsvond. Duitse wetenschappers onderzochten het effect van ijskoud water op het lichaam. De resultaten van dit onderzoek tonen een positief effect aan. Het drinken van twee liter ijskoud water zou ervoor zorgen dat je calorieverbranding 30% sneller gaat.

Inmiddels zijn er echter meer onderzoeken gedaan naar het effect van ijskoud water. Deze onderzoeken geven (helaas) een iets minder rooskleurig beeld. Resultaten tonen aan dat die verbranding waar we het net over hadden maar 4,5% sneller is. Per glas verbrand je ‘slechts’ vier tot zeven calorieën extra.

Tijdens het sporten heeft het drinken van ijskoud water daarentegen wél positieve effecten. De temperatuur van het water zorgt ervoor dat je core wordt afgekoeld. Bovendien geeft een onderzoek van Columbia Health aan dat je maag koud water sneller opneemt dan warm water. Daarnaast houdt het drinken van water je lichaam goed gehydrateerd, waardoor je langer door kunt gaan. En langer sporten betekent meer calorieën verbranden!

Kortom, de temperatuur van het water heeft weinig invloed op je calorieverbranding. Wanneer je jouw ‘normale’ drankjes echter inruilt voor een glas water, neemt je calorie-inname af en dat zul je wél merken!

Bron: Academic & Women's Health

Bookmark and Share
Plaats zelf een reactie
  • Geen reacties gevonden

Hoe werkt het?

Curves is een uniek 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Ontdek de unieke training Lees de succesverhalen

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met één van onze locaties om zo snel mogelijk te beginnen.

Word lid van Curves Inschrijven voor de nieuwsbrief

Social media