VOORZORGSMAATREGELEN CORONAVIRUS

Curves volgt te allen tijde de richtlijnen van het RIVM en onze brancheorganisatie NLActief. Omdat Curves een kleinschalig concept is, kunnen wij bij uitstek heel goed voldoen aan de corona maatregelen en zorgen voor een veilige sportomgeving. Een omgeving die zo belangrijk is om aan een goede gezondheid te werken en onze weerstand te vergroten. Op deze pagina vind je alle informatie over de getroffen maatregelen. Veilig sporten doe je bij Curves!

Waarom is krachttraining belangrijk voor je weerstand?
Bij gemiddeld intensief sporten als krachttraining worden er in je lichaam meer hormonen en stoffen aangemaakt als cytokinen, groeifactoren en macrofagen. Deze stoffen bewegen zich vrij door onze bloedbaan naar de spiervezels. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat deze hormonen een extra rol kunnen spelen bij onder andere de stimulatie van ons immuunsysteem. Lees meer.

Het nieuwe normaal bij Curves

Als je komt sporten bij Curves boek je je workout op afspraak via onze online bookingstool. Hier kies je eenvoudig op welke dag en welk tijdstip je wil komen sporten. Voorafgaand aan je bezoek worden er 5 gezondheidsvragen gesteld. We houden te aller tijden 1,5 meter afstand van elkaar. Je kan gebruik maken van de kleedkamer, maar alleen wanneer er voldoende afstand van elkaar gehouden kan houden. We adviseren om al in sportkleding naar de club te komen zodat je alleen nog schone sportschoenen hoeft aan te trekken. Voor je het circuit in gaat dien je je handen desinfecteren. Het gebruik van een handdoek tijdens het sporten is verplicht. Bij ieder toestel vind je desinfecterende producten. De tijd op het herstelplatform kan gebruikt worden om het volgende toestel schoon te maken. Het herstelplatform wordt alleen gebruikt om te stappen (herstellen) om de intensiteit van de workout te beperken. Zoals je van ons gewend bent word je tijdens je workout begeleid door onze coaches. Lichamelijk contact wordt tijdens de coaching vermeden. Na ieder tijdsblok wordt de gehele club door de coaches gereinigd voor de volgende groep. Veilig sporten doe je bij Curves!

De belangrijkste maatregelen op een rijtje

Elke Curves locatie wordt geleid door een zelfstandig ondernemer. Iedere club volgt de richtlijnen van het RIVM, het brancheprotocol van NL Actief. Dit zijn de maatregelen die op deze pagina beknopt worden vermeld. Hoe invulling wordt gegeven aan deze maatregelen kan per club verschillen. Wil je meer weten over de specifieke of aanvullende maatregelen die zijn getroffen in jouw Curves club/inzage in het volledige Curves protocol neem dan contact op met een van je coaches.

  • Workout alleen op afspraak

  • Gezondheidscheck voor ieder bezoek

  • Ventilatie volgens bouwbesluit

  • Grote schoonmaak na iedere circuittraining

  • Toestellen op 1,5 meter

  • Desinfecterende producten bij ieder toestel

  • Geen lichamelijk contact tijdens coaching