Curves de Bilt

Het is alweer 10 jaar geleden dat Margreet haar eigen Curves Club opende in De Bilt. Margreet is een sportieve vrouw met veel pit en een warme persoonlijkheid waardoor zij van haar club in het midden van het land een sfeervolle plek heeft gemaakt. Na een decennium van vrouwen begeleiden naar een gezondere levensstijl heeft zij behoefte aan een nieuwe invulling van haar leven. In dit interview vertelt ze meer over haar keuze en wat ze gaat missen:

Laten we beginnen bij het begin. Wie ben je?
Ik ben Margreet Vrieze, 53 jaar. Ik woon in Bilthoven samen met mijn twee kinderen, mijn dochter van negentien- en mijn zoon van vijftien jaar. Als ik niet in of voor de Curves club aan het werk ben, doe ik graag gezellige dingen met mijn vriendinnen; film, lunch, fietsen, wandelen, terrasjes pakken. Ook ben ik graag buiten; lekker in de tuin, het bos of op het strand.

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: waarom wil je de Curves club verkopen?
Ik heb de club altijd met veel plezier gerund, maar na tien jaar ondernemerschap voel ik dat ik mijn leven op een andere manier invulling wil geven. Het was een moeilijke keuze, maar het ondernemerschap en het runnen van een eenoudergezin is heel dynamisch en soms ook hectisch. Die combinatie vraagt veel van mijn energie. Na 10 jaar wil ik mijn energie op een andere manier inzetten. Ik heb nu meer behoefte gekregen aan duidelijke afbakening tussen werk en privé.

Curves de Bilt

Waarom ben je 10 jaar geleden franchisenemer van Curves geworden?
Sport is altijd al belangrijk voor me geweest. Zo ben ik na de middelbare school dan ook een sportopleiding gaan volgen. Ik vind het fijn om andere mensen te motiveren en te stimuleren om sport onderdeel van hun leven te laten maken. Ik heb dus altijd graag willen werken in de sportbranche.

Ik ben Curves franchisenemer geworden omdat ik geloof in het concept van Curves: het sluit precies aan op dat wat veel vrouwen graag willen. Een afwisselende, korte workout die goed is voor de gezondheid en je figuur en ook nog gezellig is! Het Curves-circuit vind ik daarom een fantastische vorm om vrouwen te ondersteunen in het trainen van hun kracht, fitheid en gezondheid. En zo nodig nog belangrijker: ze daar plezier aan te laten beleven!

Wat vind je mooi aan het franchiseconcept van Curves?
Als ondernemer is het fijn om je zoveel mogelijk te kunnen richten op het runnen van de club. Begeleiding van leden, personeel, administratie en alles wat er nog meer bij het runnen van een onderneming komt kijken. Dan is het fijn dat er vanuit de franchiseorganisatie bijvoorbeeld is gewerkt aan een heel goed marketingplan waar je als ondernemer gebruik van maakt. Er worden steeds goede, leuke en ludieke acties bedacht, voor zowel nieuw te werven leden als voor bestaande leden. Hier worden mooie flyers, folders en producten voor ontworpen.

In tien jaar heb je veel opgebouwd en zijn er ongetwijfeld dingen die je gaat missen. Wat ga je het meest missen?
Ik ga vooral de fijne, sportieve en gezellige sfeer die we met elkaar hebben neergezet heel erg missen.

Wie is voor jou de perfecte nieuwe eigenaar van Curves de Bilt?
De perfecte nieuwe eigenaar moet natuurlijk in staat zijn om zakelijke en commerciële vaardigheden te combineren. Maar bovenal gun ik de club en mijn leden een nieuwe eigenaar die klantgerichtheid hoog in het vaandel heeft staan. Iemand die de fijne en warme sfeer, die nu heerst, kan waarborgen. Een sfeer waarin mensen zich graag laten motiveren, enthousiasmeren en uitdagen!

Interesse in het overnemen van Curves De Bilt? Neem dan contact op met Curves Holland via het aanmeldformulier. Je kunt ons uiteraard ook bellen op 026 – 3590 575.