Curves Nieuwsbrief

Meer dan 14.000 inschrijvers!

Schrijf je nu in!

Club locator

Vind een club bij jou in de buurt

Curves zet zich sinds 2008 in voor Stichting Pink Ribbon door het organiseren van diverse activiteiten in de Curves clubs. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor borstkanker en geld opgehaald voor de Stichting. Borstkanker voorkomen kan helaas niet. Maar door meer bewegen kun je wel het risico verminderen. Daarom wil Curves vrouwen in beweging krijgen en houden.

Vriendinnenloop 2014

Curves vriendinnenloop 2014

CurvesDe maand oktober staat in het teken van borstkanker. Daarom organiseerde Curves afgelopen zaterdag 4 oktober een vriendinnenloop in Utrecht. Vrouwen konden hun steentje bijdragen door mee te lopen aan een wandeling van 7 of 12 kilometer. Na de warming up met topsportster Lieke Klaus in het Moreelse Park startte de loop. Rond 13.00 uur hadden alle deelneemsters de finish bereikt, waar ze werden onthaald met muziek en een heerlijk lunchbuffet. In totaal hebben 500 vrouwen zich dubbel en dwars ingezet; zowel voor het goede doel als voor hun eigen lichaam en gezondheid. De totale opbrengst van de Curves Vriendinnenloop en andere acties wordt gedoneerd aan Stichting Pink Ribbon. Dit geld zal worden ingezet voor het project van Prof. Dr. Aaronson, waarbij gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een lichaamsgericht bewegingsprogramma voor borstkankerpatiënten.

Dit jaar was het thema van de Curves Vriendinnenloop “Voor wie loop jij”. Iedereen kent helaas wel iemand in zijn of haar omgeving die met borstkanker te maken heeft gehad. Daarom was er in alle Curves clubs een inspiratiewand opgezet, waarop iedere deelnemer een foto of tekst kon plaatsen voor de persoon voor wie hij of zij meeliep. Deze persoonlijke wand werd door elke club meegenomen naar de Vriendinnenloop en opgesteld rondom het parcours. De Vriendinnenloop vormde de aftrap van een maand waarin Curves verschillende activiteiten en acties organiseert om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Pink Ribbon. Zo kunnen dames deze maand voor tien euro tien keer komen sporten. Leden van Curves worden aangemoedigd om online een donatie te doen. Ook de opbrengsten van deze acties zijn bestemd voor Pink Ribbon.

Bewegen

Kennis is belangrijk bij het verkleinen van het risico op borstkanker. Uit onderzoek blijkt dat bewegen heel veel gezondheidsvoordelen oplevert. Curves moedigt vrouwen aan om minimaal drie keer per week te komen sporten en er een gezond gewicht op na te houden. Dat lijkt in de hedendaagse hectiek misschien onmogelijk, maar met Curves niet. Met het 30-minuten fitnessprogramma en de persoonlijke begeleiding is het eenvoudig om bewegen en een bewuste levensstijl tot een gezonde gewoonte te maken. Fit blijven op een bewuste, gezonde en plezierige manier. Extra kennis, zoals in de oktobermaand over borstkanker, draagt daar aan bij. Curves is een plek waar vrouwen begrip, kennis en kracht met elkaar delen. Voor vrouwen die zelf borstkanker hebben (gehad), of er in hun nabije omgeving mee in aanraking komen. De Curves missie is het sterker maken van vrouwen en deze actie helpt daarbij.

Projecten

De donatie van Curves in 2014 gaat naar Aaronson’s Project, een specifiek project van Pink Ribbon dat werkt aan de ontwikkeling van een lichaamsgericht bewegingsprogramma voor borstkankerpatiënten.

Eerder kon met een bijdrage van verschillende acties van Curves o.a. een onderzoek naar bewegen, de SHAPE-2 studie, worden gefinancierd.

Voor het jaarverslag van Pink Ribbon 2013/2014: http://www.pinkribbon.nl/_files-cms/File/jaarverslagen/jaarverslag_2013-2014/

Hoe werkt het?

Curves is een uniek 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Ontdek de unieke training Lees de succesverhalen

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met één van onze locaties om zo snel mogelijk te beginnen.

Word lid van Curves Inschrijven voor de nieuwsbrief

Social media