Curves Nieuwsbrief

Meer dan 14.000 inschrijvers!

Schrijf je nu in!

Club locator

Vind een club bij jou in de buurt

Met een kleurtje op vakantie. Klinkt aantrekkelijk toch? Een paar keer onder de zonnebank en je bent klaar om te gaan!

Toch heeft het ‘voorbruinen’ om de spierwitte huid alvast voor te bereiden op de zon vaak geen zin en kan het zelfs de huid beschadigen.

Verschil tussen de zon en de zonnebank
Dat je bruin wordt door onder de zonnebank te gaan weet iedereen. Echter word je inderdaad wel bruin, maar verdikt je huid zich niet. Als je echt in de zon zit, verdikt je huid wel en dit is van groot belang om de huid op een natuurlijke manier te beschermen tegen de zon.

De zon zendt namelijk twee soorten straling uit: UVA en UVB. De zonnebank daarentegen straalt alleen UVA uit met soms een kleine hoeveelheid UVB om zo de aanmaak van vitamine D te stimuleren. UVB zorgt voor het verdikken van de huid. Deze verdikte huid geeft een natuurlijke zon bescherming die rond de SPF 5 zit. Doordat de UV-straling in de zonnebank geen of zo’n minimale hoeveelheid UVB zendt gebeurt dit niet en beschadigt je huid.

Zo kun je tóch veilig onder de zonnebank
Wil je toch graag een kleurtje opbouwen onder de zonnebank. Zorgt er dan voor dat je de huid insmeert met een beschermende crème. Doe je dit niet dan krijgt de huid de volle laag schadelijke UVA-straling. En dat wil je natuurlijk nier!

Als laatste nog een handig ezelsbruggetje om te onthouden welke straling nou wat precies doet: UVA staat voor Aging (veroudering) terwijl UVB voor Burn (verbranden) staat. Op lange termijn kan UVA voor DNA-schade, rimpels, verlapping en een grauwe huid zorgen. Niet echt datgeen waar je op zit te wachten!

Bron: Huidziekten | UV bescherming | Women's Health

Bookmark and Share
Plaats zelf een reactie
  • Geen reacties gevonden

Hoe werkt het?

Curves is een uniek 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Ontdek de unieke training Lees de succesverhalen

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met één van onze locaties om zo snel mogelijk te beginnen.

Word lid van Curves Inschrijven voor de nieuwsbrief

Social media