Curves Nieuwsbrief

Meer dan 14.000 inschrijvers!

Schrijf je nu in!

Club locator

Vind een club bij jou in de buurt

Na een flinke Curves work-out is het tijd om te stretchen. Je spieren even lekker rekken en strekken. Maar waarom eigenlijk?

Voorkomt het spierpijn? Ontspant het je spieren? Vandaag delen wij vijf redenen waarom stretchen goed is voor je lichaam!

1. Stress vermindering
Tijdens het stretchen heb je even de tijd om rustig in en uit te ademen. Je bent bezig met je lichaam en focust je op wat je voelt. Wanneer je gestrest bent verkrampen je spieren. Door te stretchen worden je spieren even op spanning gezet, zodat je ze na de oefening beter kunt ontspannen. Ontspannen spieren hebben een positieve invloed op stress en dus op je hele lichaam!

2. Betere houding
Door regelmatig te stretchen wordt je lichaamshouding meer ontspannen. Je spieren laten los, waardoor je lekkerder in je vel zit. Ontspannen spieren zorgen niet alleen voor een meer ontspannen gevoel, ze zorgen er ook voor dat je hele houding er meer ontspannen uit gaat zien!

3. Groter bereik
Meer bewegingsvrijheid in de gewrichten zorgt voor betere sportprestaties, doordat je ruimere bewegingen kunt maken. Daarnaast zorgt een grotere bewegingsvrijheid voor een betere balans. Hierdoor blijf je ook tijdens het sporten makkelijker in evenwicht.

4. Meer flexibiliteit
Naarmate je ouder wordt, worden je spieren korter. Stretchen helpt je spieren lang te houden, waardoor je flexibeler blijft en bewegen makkelijker gaat. Bovendien verminder je het risico op spierpijn en spierscheurtjes!

5. Betere bloedcirculatie
Verschillende wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat stretchen voor een betere bloedcirculatie zorgt. Dat is belangrijk, want onze bloedstroom voorziet onze spieren van de nodige voedingsstoffen. Een betere bloedcirculatie zorgt ervoor dat je spieren zich makkelijker herstellen na een inspanning en bovendien minder snel stijf worden.

Bookmark and Share
Plaats zelf een reactie
  • Geen reacties gevonden

Hoe werkt het?

Curves is een uniek 30 minuten fitness concept, speciaal ontwikkeld voor vrouwen.

Ontdek de unieke training Lees de succesverhalen

Enthousiast geworden?

Neem dan contact op met één van onze locaties om zo snel mogelijk te beginnen.

Word lid van Curves Inschrijven voor de nieuwsbrief

Social media